Producten
Nieuwsbrief
Aanmelden
Foto

Juwelen koop je uiteraard om te dragen! Alleen dan onderstrepen ze jouw persoonlijke stijl en smaak en gaan ze leven! Bij het dragen verliezen sommige juwelen iets van hun schittering, terwijl andere er juist van gaan glanzen. Ringen en armbanden zijn bijvoorbeeld veel krasgevoeliger dan kettingen en oorbellen. Juwelen hebben zorg nodig om schoon en mooi te blijven. Hierbij enkele tips om uw juweel langer mooi te houden:

Juwelen dragen

U draagt waarschijnlijk geen juwelen bij zwaar werk of tijdens het sporten, maar het is ook af te raden uw juwelen te dragen bij routineklusjes in het huishouden. Schoonmaakmiddelen kunnen zowel de stenen als het metaal zwaar beschadigen. 

Verwijder ringen voordat u handcrème of bodylotion aanbrengt en uw haar wast met shampoo.

Doe uw juwelen pas aan nadat u make-up, parfum en haarspray heeft aan gebracht. Parfum  kan zilver zwart doen uitslaan en de zilver laag aantasten.

U kunt uw juwelen beter niet dragen in een zwembad met chloorwater. Chloor, zeker op hoge temperatuur, kan blijvende schade toebrengen aan metaal of metaallaag.

Uw juwelen bewaren

Berg uw juwelen best gescheiden op, gebruik afzonderlijke vakjes in uw sierradendoos of hang de juwelen afzonderlijk aan een rekje. 

Diamant, het hardste mineraal, veroorzaakt krassen op metaal.

De meeste stenen veroorzaken krassen op metaal.

Een metaallaag kan verkleuren door blootstelling aan fel zonlicht. Dus bewaar uw juwelen best op een donkere plaats. 

Juwelen reinigen

Een sopje van zachte zeep en water volstaat om uw juwelen schoon te maken. Schoonmaakmiddelen met een schurend component kunnen zachte metalen en stenen ernstig beschadigen. Maak voorzichtig schoon met een juwelendoekje, zeemleertje of andere zachte gladde doek. 

Gebruik geen keukenpapier omdat dit krassen kan achterlaten op bepaalde metalen.

Gebruik geen badhanddoek. Badstof kan aan een fijne ketting blijven haken en ervoor zorgen dat metalen onderdeeltjes kunnen afbreken. 

Wrijven met een zachte doek herstelt de glans en schittering van de metaallaag op juwelen. 

Zet parelkettingen of andere geknoopte halssnoeren nooit in de week. Dit verzacht de knopen en rekt deze uit.